Kako se podešavaju Total TV kanali i kreira omiljena lista

podesavanje total tv kanala

Televizijski program neizostavan je deo svakog doma. Biraju se provajderi koji daju široku paletu programa, praćenju sa dodatnim mogućnostima poput snimanja i premotavanja sadržaja, podešavanja kanala i mnoge druge, kako bi se ispunile sve potrebe korisnika. Sve navedene mogućnosti unapređuju efikasnost televizije i pojedinačnih kanala.

Total TV je tradicionalno poznat provajder koji daje veliki broj kanala, uz mogućnost kreiranje liste omiljenih programa. Veliki broj korisnika nije u dovoljnoj meri upoznat kako se formira ta lista i podešavaju kanali. U nastavku teksta dajemo uputstvo kako uspešno i efikasno podesiti Total TV programe, za svaki televizijski uređaj.

Podešavanje Total TV kanala

Total TV kanali imaju sva predviđena podešavanja. To su značajne, napredne opcije koje omogućavaju brzo i efikasno prebacivanje, snimanje i premotavanje sadržaja, pristupanju radio stanicama i mnogo drugog funkcija. Na televizijskom programu moguće je podesiti mnogo toga, u sektoru „menu“. Prvenstveno, koriguje se nivo zvuka, osvetljenje i rezolucija. Pored toga, bira se željeni jezik i titil, pristupa radio stanicama, formiraju podsetnici i automatsko uključivanje, odnosno isključivanje. 

Podešavanje jezika vrši se u delu podešavanje, gde je moguće podesiti osnovni i drugi jezik za zvuk. Titl se uključuje i isključuje, a radio stanice pokreću ili menjaju televizijskim kanalima. Značajna funkcija koju imaju Total TV kanali, jeste kreiranje liste omiljenih programa. Ova mogućnost biće objašnjena u narednom delu teksta, jer je veoma popularna, praktična i daje mogućnost brzog i efikasnog prebacivanja sa jednog na drugi televizijski kanal. 

Kreiranje omiljenih kanala

Lista omiljenih kanala omogućava korisnicima da uživaju u televizijskom sadržaju, tako što će za nekoliko sekundi pronaći željeni program. Ovo je napredna funkcija koja je savršena za paket brojnih programa, gde je teže listati više stotina programa radi pregledanja sadržaja. Kreiranje liste omiljenih kanala počinje tako što se pritisne taster „menu“ na daljinskom upravljaču i izabere kategorija podešavanja uz potvrdu tastera „ok“. Zatim se bira opcija korisnička podešavanja, a u okviru ove kategorije uz potvrdu tastera „ok“ bira se sa liste omiljeni kanali. Otvara se ekran sa svim kanalima, i omogućava opcija da se dodaju ii uklone omiljeni kanali sa navedene liste. Kod svakog kanala stoji prazan krug, i uz izbor „ok“ dodaje se na listu omiljenih programa. 

Kada se izaberu svi kanali koji su omiljeni, pritiska se desno plavo dugme na daljinskom upravljaču – uglavnom jedno kružno ili četvrtasto, koje je u ovoj boji jedino na celoj tabli daljinskog. Zatim se iz svih podešavanja izlazi tako što se pritisne taster „back“ i dobija slobodan prostor na televizijskom ekranu. Da bi se pristupilo listi omiljenih programa pritiska se dugme „fav“ – ili favourite  na daljinskom, a nakon odabira željenog kanala uz pritisak tastera „ok“ automatski se pokreće taj program.

Podešavanje Total TV kanala počinje sa osnovnim funkcijama, poput jezika, rezolucije slike, titla, nivoa zvuka i drugih standardnih mogućnosti. Veoma značajna, napredna funkcija jeste kreiranje liste omiljenih kanala. Ona se formira na jednostavan i brz način, koji je opisan u prethodnom delu teksta. To ubrzava proces listanja programa, prebacivanja sa jednog na drugi sadržaj i pronalazak omiljenog kanala u velikom broju drugih. 

Call Now Button